Konsten att planera lagom mycket

IMG_6677

Tiden går snabbt och nu är det snart bara 3 veckor kvar tills vi åker. Det är mycket som ska förberedas och vi är redan klara med hyra och betalning av husbil, hotellrum i San Fransisco för de första nätterna och ESTA-ansökan för att komma in i USA. Förhoppningsvis dimper det snart ner Internationella körkort från Motormännen i vår brevlåda. Det är egentligen inget krav, men efter att ha läst på lite verkar det kunna underlätta betydligt om man t ex blir stoppad av polisen. Biljetter Alcatraz är också redan bokade och klara! (Ingen övrig koppling däremellan att bli stoppad av polisen och att åka till Alcatraz 🙂 ).

Det vi inte förberett är exakt rutt eller stopp. Egentligen vill jag göra det, men inser att vi då tar udden av friheten vi kommer att ha med husbilen! Först var jag orolig för att inte hitta någon ställplats för natten, men ju mer jag läst och mailat med andra husbilsresenärer i USA förstår jag att det kommer lösa sig! ”Fri camping” är lika utbrett i USA som i Sverige sägs det. Ska bli spännande att se. Men för att känna oss helt trygga kommer vi nog ha en lista på ”RV-parks” i de områden vi passerar. Det beror lite på väder, var vi befinner oss och vad vi gillar bäst! Vissa campingplatser ser ut att vara enormt fina med både restauranger, pooler och andra faciliteter. Men vi är ju inga vana husbilsresenärer, så vi vet inte riktigt vad vi kommer att uppskatta när vi väl är på plats. 🙂

Innan vi åker kommer vi nog även att boka in vilken nöjespark vi ska besöka i Los Angeles. Det lutar åt Universal Studios, men vi får se! De övriga på önskelistan är såklart Disneyland, California Adventure, Six Flags och även Knott’s Berry Farm.

Än är det också oklart också om vi kommer att ta oss ner till San Diego eller om vi nöjer oss med att stanna när vi kommer till LA.

Muir Woods är också något som stod på önskelistan, men det verkar vara svårt med parkering av husbil där. Har fått ytterligare tips om fina utflykter för att se sequoia- och andra mammutträd.

Just nu är jag mest spänd på att få uppleva Halloween i San Fransisco! Det var 24 år sen jag var i USA över Halloween…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *