Alcatraz

Jetlag är inte kul! Jag vaknade även denna morgon kl 02.00 och det var helt omöjligt att somna om. Låg vaken till 04.30, men till slut lyckades jag ändå somna om och vaknade lyckligtvis inte förrän 06.30. Känns ju mer rimligt… 

Vi gjorde repris på gårdagens frukost, men på en ny diner. Gott! Så småningom tog vi en taxi och letade oss ner till Pier 33 där båten till Alcatraz avgår. Barnen var nyfikna och Elsa var t o m lite nervös för att besöka fängelset. Det är ju trots allt några som rymt och aldrig hittats, resonerade hon… 


Vi hade bättre tur med vädret idag och var tacksamma att vi inte bokat in oss igår när det ösregnade. På båtturen ut såg man hela SFs skyline och Golden gatebron. 


Det var jätteintressant, men barnen ledsnade efter någon timme. Främst för att de inte hängde med på den engelska audio-guiden som lotsade oss runt bland celler, matsal och fångväktarutrymmen. 


Det blev lunch på Hard Rock Café och sen strosade vi runt på Pier 39, köpte någon souvenir, lyssnade på gatumusiker och såg de fantastiska sjölejonen som låg intill. Det var säkert flera hundra stycken!Trötta i kroppen tog vi de klassiska spårvagnarna tillbaka till hotellet. 

På kvällen gick vi ut för att se alla som var utklädda (idag är det Halloween här). Flest såg vi på närmsta shoppingcenter där barn gick från butik till butik och fick godis. I många av de familjer vi mötte var alla utklädda, både barn och vuxna! Och faktiskt inte så läskiga som i Sverige, utan vi mötte både prinsessor, superhjältar, pirater, katter, björnar och andra djur. Sötast var en liten kille utklädd till Pikachu! (Fast jag vågade bara fotografera honom när han passerat…)

En reaktion till “Alcatraz”

  1. Vad härligt ni verkar ha det! En USA-resa står verkligen högt upp på önskelistan här. Visst blev moffers bror påkörd av en spårvagn i San Fransisco? Du som är lite äldre kanske minns. 😉 Hälsar Emma från ett blåsigt Asmundtorp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *