On the road

Imorse var det så dags att hämta husbilen. Vi tog BART (pendeltåg) till San Leandro där vi ringde uthyrningsfirman som kom och hämtade upp oss på stationen. Vi har bokat via ett företag som heter Road Bear. De hyr bara ut nya husbilar, sedan säljs de. Vår bil är 6 månader gammal. 


Efter en ordentlig genomgång av hur allt fungerar och lite pappersarbete var det dags att ge sig av! Barnen har varit så spända och verkligen längtat efter att vi ska bo i husbil. 

Det första vi gjorde var att åka iväg till närmsta livsmedelsbutik och fylla kylen. Lite handfallna var vi allt, vad behöver man? Nåja, det blev lite dryck, frukostvaror och toapapper! 😊


Sedan begav vi oss in till San Francisco igen. Vi åkte över en maffig bro som heter Bay Bridge. Vilken vy över stan! Maffigt! 


Sen tråcklade vi oss igenom stan med den, för oss, klumpiga bilen. Vi snurrade till det lite och kom fel vid Golden Gatebron. Hade egentligen tänkt stanna där, men vi hoppade över det och såg den bara från bilen. 


Sen tog vi sikte på en begravningsplats som heter Olivet Memorial park i Colma söder om SF. För över 50 år sedan dog min morfars bror när han var här i San Francisco som sjöman. Han blev påkörd av ett tåg eller spårvagn i Twin peaks-tunneln 1963. Jag har försökt söka på nätet men hittade inte att hans gravsten var registrerad någonstans. Dock har min moster varit på plats i slutet av 70-talet så jag visste att det var här han var begravd. Jag började med att besöka deras kontor och efter lite sökande hittades hans namn i arkivet. 


Jag fick kartor med utmärkt gravplats och vi tog husbilen upp mot bergen. Över 88.000 gravplatser finns registrerade här! Men vi letade och letade utan att hitta! Damen jag pratade med sa att det inte var säkert det fanns en gravsten, det stod inte i arkivet om han hade det eller inte. Så vi räknade och jämförde en gammal karta med det som fanns kvar av de slitna stenarna.  Till slut gav vi upp och jag skulle bara ta en bild intill en stor staty en bit bort. När vi kom dit visade sig att det var en minnessten för omkomna sjömän. Jättefin! 


Och på andra sidan låg en massa gravar av mindre modell som verkade vara över just sjömän. Tänk om damen hade fel markering och det var här han låg begravd? Å ja! Visst var det så!! Vi började leta efter årtalen sjömännen dött och där var den ju!! 


Sorgligt att se alla dessa gravstenar många med svenskklingande namn på. 

Efter en snabb lunch i husbilen stack vi inom One Infinite Loop! Antar att en del av er kommer att känna igen adressen… Just det – Apples huvudkontor. 😊


Sen eftermiddag checkade vi in i Santa Cruz. Första natten blir på en camping, sen hade vi ev tänkt sova vissa nätter längs vägen. Men efter 10 min inser vi att barnen bara älskar detta: hoppkudde, lekplats, uppvärmd pool o bubbelbad, cykeluthyrning, minigolf mm. Vi avslutade med ett dopp när solen gått ner…

En reaktion till “On the road”

  1. Ni verkar ha det supermysigt! På Apple jobbar vår kompis Jens Elfwing, hälsa om ni träffar honom😜😊 Fortsätt njut av resan!
    Kramar till er alla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *