Santa Barbara och Rancho Oso

Vi börjar med att leta oss ner från campingen i Avila till Pismo Beach precis intill. Vilken fin liten stad! Vi är tidiga, så det mesta är stängt, men vi letar oss ner till stranden. En härlig, bred sandstrand och enorma vågor! 


Vi hoppar in husbilen och åker genom vinodlingar och bergsmassiv ner till kusten vid Gaviota. Häftig natur! Efter en knapp timme är vi utkanten av Santa Barbara. Vi börjar med att bunkra lite mat och dryck. Det går åt en del, vi äter oftast frukost och ett av huvudmålen i anslutning till husbilen. Och det är kul att handla och undersöka matvaruaffärerna här. Dock inte särskilt billigt. En dollar på upp mot 9.50:- är inte fördelaktigt… 

Lunchen plockar vi upp på Taco Bell och sedan har vi fantastisk utsikt när vi äter nere på en ”State Beach”. Nu är det riktigt varmt, men det är så enorma vågor att vi bara vågar bada fötterna. 


Vi drar vidare mot Santa Barbaras hamn  och stannar ett par timmar på stranden. Det blir bad, glass och en promenad ut på piren. Härligt! 


Jag blir fullkomligt nedröstad när vi väljer mellan en natt i centrala Santa Barbara och en natt på en ranch uppe i bergen… Med förväntansfulla barn drar vi 3 mil rakt upp i Los Padres state park. Det är återigen fantastiska vyer! Vilken kontrast till stranden 45 min tidigare! 

När vi tror vi nått världens ände är vi framme – Rancho Oso! Här finns varken mobiltäckning eller ens wifi så detta inlägget får jag posta imorgon. 


Detta är första campingen som är fullbokad. Men vi har tur och får en plats till slut. Vet inte om det beror på att det är fredag eller om folk föredrar vildmarken. Här finns inte alls samma standard som på de andra campingarna, men det är charmigt! Man kan t o m sova i ”Lilla huset på Prärien-vagnar”! 

Det sägs finnas både svartbjörn och bergslejon här. När solen går ner över bergen är det fantastiskt vackert! Och ett par timmar senare har vi den mest fantastiska stjärnhimmel över oss! Vintergatan syns som ett vitt streck rakt över våra huvuden. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *