Surfare överallt!

Precis när vi vant oss vid tidsomställningen fick jänkarna för sig att ställa om till vintertid! Så nu är vi 9 timmar efter er i Sverige. 

Idag är tanken att vi ska ta oss ner till Santa Monica och gå ut på piren där de bl a har ett tivoli med pariserhjul. Det är inte så långt från Malibu men ju närmre vi kommer, desto mer folk och bilar blir det överallt. Vi vänder faktiskt på parkeringen vid piren när vi inser att det kostar 34 dollar i p-avgift. Vi fortsätter leta runt lite, men det är helt omöjligt att hitta en plats som är stor nog och till ett rimligt pris. Överallt verkar de ha fasta priser för husbilar men då gäller parkeringen i 24 timmar. Vi vill ju bara stå ett par timmar… 

Så då blir det plan B: stranden! Vi åker tillbaka mot Malibu och stannar vid ett ställe med massor av surfare, Topanga Beach. Många sover fortfarande i sina bilar, våtdräkter hänger på tork på massor av bilar längs Highway 1. 


Vi hittar en plats längs vägen och passar på att äta lite lunch innan vi hoppar i badkläderna. Fantastiskt att ha första parkett! 


Vågorna är i läskigaste laget även för oss vuxna. Det är lätt att sugas ut när nästa våg kommer. Men vi badar försiktigt! 


Där vi badade låg det säkert 50-60 surfare i vattnet och väntade på ”rätt” våg. Häftigt att se hur många som behärskar att surfa, allt från 7-åringar till 70-åringar! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *