Presidentval och Universal Studios

Vi köpte biljetter till Universal Studios på nätet igår. Lite sent ser vi att vi har ”early entrance”, så vi får bråttom och beställer en Uber direkt. (Det är så smidigt jämfört med taxi. Bokar och betalar direkt i appen. Dessutom fick vi en promo kod på 20 dollar av vår campingvärd, så resan blev i stort sett gratis.) Även om det ser ut att vara en kort sträcka på kartan tar det en oändlig tid att ta sig dit. Fattar inte att man orkar sitta i dessa köer dagligen! Men en dryg timme senare är vi framme. 

På vägen ser vi flera platser där folk köar för att rösta. Idag är det ju val här i USA. Förra gången jag var här under ett val vann Bill Clinton, idag hoppas jag hans fru tar hem segern!


Vi spenderar över 8 timmar på Universal Studios. Det är kortare öppettider nu under vintersäsongen men å andra sidan inte så långa köer. Tror vi köade max 20 minuter till någon attraktion. Så vi är glada att vi inte la till ytterligare 70 dollar per skalle för att få ”gå-före-i-kön-pass”. Ett tips är att kolla siten ”isitpacked.com” innan man bokar dag. Där kan man se vilka dagar som det är mycket folk. 


Vi hann med allt och har haft jättekul hela dagen. Våra favoriter är:

Jimmy – Water world

Maria – Special Effect show

Thyra – Jurassic Park

Elsa – Harry Potter

Med trötta ben avslutar vi med middag på Bubba Gump vid Universal City Walk. 

Resan hem tog 18 minuter. Vilken skillnad mot imorse! 

Nu följer vi valet med spänning! Vallokalerna stängdes för 20 minuter sen. Vi vill ju gärna tro att det är Clinton som tar hem det här, men enligt senaste nytt är Trump väldigt nära att vinna nu. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *